Na de aanloop volgt de sprong
een duik in het diepe als doel
Uitglijdend als over een natte tong
onderuit op de duikplank is niet cool
Een ongecontroleerde beweging ingezet
de plank kraakt de achterover gevallen rug
Door misstap nu echt geen pret
die zien we bij de funny videos weer terug
Het verende effect doet de duiker zwiepen
het vormt een vreemde capriool
Nu toch voorover in het diepe
dat leer je op geen school
Geen applause of schoonsprong cijfer
alleen geschrokken badgasten op de kant
Zo is de duiker in al zijn ijver
toch nog in het bad beland