Kletterende spetterende watermassa's
Atomen van waterstof en zuurstof
chemisch verbonden tot druppels
die de hemelen verlaten
Rillende trillende waterdruppels
Koude winden uit het noorden
hen vormen tot kristallen van ijs
die vrolijk naar beneden dwarrelen
Wittende klittende ijskristallen
Samen knus bij elkaar gelegd
tot een bedje van sneeuw
die kinderen vormen tot engelen
Snikkende stikkende sneeuwtapijten
Stilaan uit elkaar getrokken
dansend naar hogere sferen
om later terug te keren!
Winter, we zullen je missen!