Ik zal nimmer niets zijn
Twee manen en sterrennachten geleden
De wereld stortte zich als een zondevloed
met heel zijn gewicht over mij heen
Verpletterde me
Verbrijzelde me
Dode me
Twee manen en sterrennachten geleden
De wereld viel als een zondevloed
en brak als een glazen bol uiteen
Verpletterend
Versplinterend
Dood
Twee manen en sterrennachten geleden
Scherven en splinters kerfden dikke groeven
lieten herinneringen schreeuwend achter
in de fragmenten van mijn verbrijzelde lichaam
in de segmenten van mijn vergruisde ziel
Twee manen en sterrennachten geleden
Fragmenten, scherven, segmenten, splinters
langzaam smeltend, mengend tot één geheel
en rezen samen op…
Ik zal nimmer niets zijn