‘Dankbaar’
Ik zal
Proberen om
Niet te wijzen
Ik zal
Proberen het niet
Alleen van mijn kant
Te bekijken
Ook zal ik
Je geen verwijten maken
Over hoe ontzettend pijnlijk het is
Hoe verschrikkelijk hard het aankomt
Vermoedens bevestigd te krijgen
Na duizend maal ontkennen
Van jouw kant
Over het gevoel dat ik nu heb
Omdat ik twijfel of je
Ooit wel eerlijk tegen me bent geweest
Ik wil ook rekening houden
Met jouw gevoelens
Want dat heb jij ook gedaan
Bij mij - op jouw manier
Blijkbaar wis jij
Met één druk op de knop
Je verleden
Om mij niet te kwetsen
Heel ‘dankbaar’
Ben ik je daarvoor
Zelfs dat kun je niet
Zonder de fout in te gaan!
Verder zal ik je niet lastig vallen
En je niet meer persoonlijk aanspreken
Ik zal
Niet meer alleen over mezelf spreken
Want dat heb ik
Toch ook nooit gedaan?