je gaf me zoveel verdriet
deed me op zoveel manier pijn
door jou kon mijn jeugd
niet vrij en onbezorgt zijn
je gaf me een last
die ik nauwelijks kon dragen
liet me na jou dood
achter met zoveel vragen
een excuus is er natuurlijk niet
maar het gaat om het idee
dat je me alweer geen keuze liet
alle antwoord gingen in jou graf mee
en nu, 8 jaar later,
vorm jij nog steeds een probleem
dat ik misschien wel voor altijd
in mijn doen en laten mee neem
jou dood had het einde moeten zijn
van de twijfels in mijn leven
maar die zijn er nog, en soms zo erg
dat ik het liefste op wil geven..