ZOEKTOCHT.
Soms is het er gewoon niet,
dan moet je het zoeken.
Maar waar moet je zoeken,
als het er gewoon niet is.
En waarom zoek je het,
terwijl je het toch niet vindt.
Zoek dan niet langer
en wees blij als een kind.
Dat je gestopt bent met zoeken,
omdat je het toch nooit vindt.
Maar het is des mensen eigen,
men wil alles hebben,
wat er ook maar is te krijgen.
Doch kijk eens naar een ander,
die vele malen minder heeft.
En die als je heel goed kijkt,
heus niet minder gelukkig leeft.
Tevredenheid dat is de kunst
en een ander alles gunnen.
Dan komt er rust in je eigen tent,
waarom zou jij dat niet kunnen?
En het kost je geen rooie cent.