Eens kenden
wij elkaar,
dan een lang
verstild niets.
Nu, na jaren
vonden wij
ons terug
ouder nu.
Jij bloosde,
voelde mijn ogen
tastend naar
die verre
herkenbaarheid
over jouw
lichaam,
haast voelbaar,
over al die
jaren heen.
Mijn lippen
vormden woorden.
Ik hou van jou.
Jij begreep,
voelde en knikte.
Ik zag
jouw tranen.
O lieve lief,
wat zijn wij
slordig geweest.
wat een trieste
onbestaanbaarheid.