De vader hoort het licht
van de zoon niet uit te blazen
om het zijne te laten schijnen.
maar ook dat is een beslissing
ook dat is een keuze.
maar niets is linker
Niets is fouter
dan voor rechter spelen.
struikelen over de waarheden
als iemand die geen oren of ogen heeft
kan alleen nog maar naar de mond praten
heeft zich zelf opgesloten
ziet de wereld alleen maar
door de smalle kieren van zijn kelderluik.
Want...
Wie in begeerten leeft
ziet slechts de buitenkant van de wereld
alle kennis of studie die er is
met de diepte van het ervaren
is voor hem als een druppel water
die in zee valt.
Dus de zoon schrijft
de slechte dingen in het zand
de goede dingen op marmer
reikt hem de stenen om te bouwen
want hij weet
wat het hart vandaag weet
zal het hoofd morgen begrijpen
leven zonder liefde
is een landschap zonder zon
zonder schaduwen zijn
er ook geen grote lichten
ware liefde is geen wanhoop
aan de liefde
maar de vensters van de ziel
die alles kan zien,
zoals het waarlijk is:
Eindeloos
Altijd