Bekend gezicht
Gezichten die passeren
bekend - maar ook weer niet
een traan bij haar
angst bij hem
Een toekomst
zo breekbaar
hoop en wanhoop
zo dicht bij elkaar
Hij loopt naar haar
pakt haar hand
wil wat zeggen
zijn adem stokt
Geen woorden
die het beter maken
zij hoopt, maar ziet het
een tweede traan
Haar gevoel blijft
niemand die dat verandert
zelfs hij kan het niet
wat hij ook probeert
Ze wil gaan lopen
maar blijft staan
ze wil niet weg
het kan niet zo zijn
Nog een keer
ze moet weg
het kan niet langer
ze zet een stap
Langzaam aan
weg bij hem
onderweg
een spiegel
Ze kijkt
een gebroken gezicht
woede en liefde
staan weerspiegeld
Hij heeft gekozen
niet voor haar
Hij wil ruimte
en niet haar….