Ik weet,
wie de dader is,
van dit kwaad.
Ik kijk,
en zie het bebeloede mes,
dat mijn lichaam heeft geschaad.
Ik hoor,
ver weg de klanken,
van een duivels lied.
Ik denk na.
Opeens schrik ik:
dat kan toch niet???
Maar ik besef,
de enige oorzaak,
ben ik zelf.