Ouder(dom)
Een kind ontdekt zijn jonge leven wil, spelen, dromen, bouwt luchtkastelen
op school in het gareel, is voor hem gauw teveel
de leraar zegt: och, ja wat speels maar wees gerust beslist niet..dom!
Een puber wil zijn eigen leven, geen gezeur meer aan zijn hoofd
wil geen regels of bevelen, vindt zich al een hele god
wil geen gezag of een beklag, zijn ouders zijn zo, fucking..dom!
Een jonge man, fris in 't leven komt plotsklaps zijn droom vrouw tegen
weet het binnen een paar uur, voor haar ga ik door het hete vuur
even let hij niet goed op, dan 'n foutje maakt,zij lacht, hij was een beetje.. dom!
Een man houdt heel veel van zijn vrouw, zijn opa en oma nou
zij wordt wat traag 'n beetje ziek, luistert stilletjes naar haar muziek ja toen, toen, ze nog dansen kon oud maar nog steeds niet..dom!
Een oudere man, niet meer vol in 't leven, beetje krom zijn handen beven
voelt zich rijk zonder enige luxe, aan oud en wijs hangt geen enkele prijs
gerimpeld zijn huid zijn haren zijn grijs, hartstikke oud maar zeker niet..dom!
Joke de Groot