Het verleden in je achterhoofd,
de toekomst in het zicht.
Een lang verhaal zonder einde,
een open geslagen boek onder het licht.
Het hele verhaal is verteld,
maar waarom komt er een einde aan.
Het verhaal komt telkens weer terug,
er valt niet tegen in te gaan.
Ook al heb je het boek gesloten,
het zal altijd open gaan als je terug denkt aan het verleden.
doe geen stappen achteruit,
maar loop langs het verleden door naar het heden.
Het is voorbij laat het los,
zet het voor een tijd aan de kant.
Praat er later no9g eens over,
als je het erbij laat zitten loopt het uit de hand.