Men zegt weleens vroeger was alles beter qua normen en waarden is dat zeker zo.
Want tegenwoordig zegt men tegen oudre mensen niet meer netjes U maar ze zeggen he jo.
Vroeger werd de deur opengehouden voor vrouw of oudere mensen.
Maar nu alles mag er zijn geen grensen.
Je kon vroeger gewoon je huis of auto open laten.
Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die elkaar haten.
Als je vroeger uit ging droeg netjes een stropdas en had je een nette pantalon aan.
Maar als je dat nu draagt dan kan je beter weggaan.
Kwam je vroeger ergens binnen dan gaf je elkaar netjes een hand.
En nu als je iemand wat vraagt dan slaan ze je een gebroken tand.
Tegenwoordig zijn er een hoop mensen die hun handen niet wassen als ze naar de w.c. zijn geweest.
Sommige mensen vinden het leuk mensen te pesten of slaan en dan hebben ze feest.
Waar is het gezag van de politie gebleven niemand heeft nog respect voor hun.
Je moet mensen die andere mensen beroven of slaan bang maken en dat het in hun broek doen heel dun.
Tegenwoordig weet men volgens mij niet meer wat respect hebben voor elkaar betekend is.
Er zijn mensen die gooien alles op de grond zoals papier,stront of pis.
Als je nu iemand vraagt om hulp dan kijken ze je heel boos aan en krijg je een grote bek terug.
Vroeger was men veel beleefder en opgevoed en nu zijn ze bot en stug.
Vroeger was er veel meer respect voor elkaar ook was je arm of rijk, slim of dom, knap of lelijk of een vrouw of een man.
Ik snap niet dat dat nu niet meer kan.
Waar is de goeie oude tijd gebleven af en toe zou ik willen dat ik eerder was geboren.
In meeste mensen ben ik het vertrouwen verloren.
De jeugd zou weer eens wat meer respect en waardering voor oudere mensen moeten hebben en ze wat moeten helpen weer.
Praat wat meer met elkaar en ga niet als een wilde te keer.
Normen en waarden dat betekend je hebt plezier,verdriet,vertrouwen en respect voor elkaar.
Want we zijn op deze wereld om mekaar te helpen niet waar.