Donker was soms uw leven.
Verscheurd door veel verdriet.
Doorgaan was uw leven,
maar vergeten deed u niet
Gelukkig was er ook licht.
Dat u omringde als de zon.
Dat u vastgreep als geen ander.
Zoals niemand anders kon.
Uw blik vooruit
met vleugels van licht.
Geen donker, geen zwaarte,
Het gevoel zo licht.
U fladdert en zweeft hoog in de lucht,
zonder last van het leven.
Mee met de wind,
de bries of de storm
Nu uit het leven gegrepen
door vele kleuren beschenen.
Kon het leven u niet echt meer schelen.
U zocht naar stilte.
De stilte is nu tastbaar.
Voelbaar om ons heen.
Ik hoop dat u de rust,
de stilte gevonden hebt.
Wij zullen aan u denken.
En daardoor zijn wij nooit alleen.
Lieve oma , ik hou van u, rust zacht!