nou kan ik aleens niet schrijven
over wat ik wil
hey mensen
niet vergeten
ik heb een autismesyndroom
dit wilt zeggen
dat ik zo goed als niet
naar buiten ga
maar als ik naar buiten ga
dan het liefst
dezelfde weg afleggen
altijd dezelfde weg
die ik ken
waar ik me goed bij voel
misschien ga ik
binnenkort wel een keertje
naar de videowinkel
de andere kant van mijn straat op
maar het liefst niet
het liefst steeds dezelfde weg
zodat ik me veilig voel
vandaag ging ik naar de bibliotheek
passeerde iemand die daar werkt
zat met mijn hoofd vol liedjes
en kocht bij het terugkeren
een klein gebakje voor mij alleen
dat mag wel eens
ik ben 12 kilo afgevallen
in 7 maanden
dan mag er wel eens
een gebakje bij
en weet je
je lichaam merktdat niet eens
als je veel sport
of wiit
zoals ik