Moeten vs Willen
Met grote regelmaat is er iets dat moet,
daar kun je van balen, maar het is uiteindelijk wel goed.
Soms is het compleet iets anders dan wat ik wil,
en daar heb je het, dat is de spil.
Wat ik moet is goed voor mij,
maar wat ik wil, maakt me blij.
Soms kan ik niet zo goed kiezen,
kan ik bij een verkeerde keuze iets verliezen?
Toch moet ik ergens die keuze gaan maken,
om daarmee verder op mijn pad te geraken.
Soms is de keuze niet alleen maar aan mij,
hoort de mening van een ander er ook bij.
Dan is kiezen niet zo simpel, lijkt het op eerste gezicht,
alsof je dan een enorme taak hebt verricht.
Maar de keuze kan ook soms makkelijker worden gemaakt,
zodat je samen een diepe zucht slaakt.
Kijk je tevreden en blij,
dit dilemma is ook weer voorbij...
Ik wil niet altijd moeten,
maar moet ik dat willen?