De vos en het kippenhok:
Het theekransje verliep zo als altijd. Alle dames van de leesclub waren aanwezig, samen met hun zelf gebakken taartjes en koekjes.
De thee dampte er vrolijk op los, om vervolgens in de Delfts blauwe kopjes te worden ingeschonken. Het kakelen ging als maar door.
De een had het over haar kinderen, hoe zeer zij van hen hield.
De ander vertelde over haar huwelijk, hoe verwarrend en mysterieus het was.
Terwijl de anderen dames, uitvoerig bespraken wat nou het hoogte punt was van het boek Blauw water.
Allen werden uit hun kakelen opgeschrikt, toen de deur van de woonkamer open ging.
In de deuropening stond een knappe jonge man, slechts gekleed in een prachtige designer pak met zwarte lak schoenen en een rode stropdas.
Hij glimlachte naar de dames en hoefde alleen maar naar hun te kijken, om een paar te laten flauwvallen.
Slechts een paar stonden op en liepen op hem af.
Hij grijnsde slechts, draaide zich om en verdween de kamer uit.
Langzaam stonden ook de anderen dames op.
En volgden onschuldig de vos die hun uit hun kippenhok lokte.
Fantasy 01-04-2010