Ik praat, maar zeg niets
Ik kan praten over al wat onbelangrijk is
Ik kan vertellen over gedane zaken
Ik kan spreken over wat ik heb en wat ik mis
Ik geef ideeën, verwoord gedachtes en adviseer
Ik geef les aan jonge kinderen, ik praat met ouders en collega’s, elke dag weer
Maar over serieuze emoties praat ik niet
Er is slechts één manier waarin men mijn emoties ziet
Mijn ware gevoelens wil ik opsluiten
Heel diep in mijn hoofd
Soms schieten er zinnen naar buiten
Maar achter mijn lippen blijven de woorden hangen
Mijn mond kan niet verwoorden wat ik voel
Mijn hoofd kan het niet laten gaan
Ik moet de controle altijd houden en spreek zonder doel
Maar mijn vingers leiden een eigen leven
Zodra ze een toetsenbord voelen
Ik kan dan schrijven over wat ik voel
Echt opschrijven wat ik bedoel
Zonder dat ik me druk maak over het begrip van een ander
Die doet er dan ineens niet meer toe
Ik haal mezelf dan niet in mijn hoofd dat ik me misschien moet verdedigen
Want van mezelf word ik soms zo moe
Ik kan schrijven over wat me dwars zit
Mijn diepste emoties vastleggen met rijmende woorden
Mijn meest kwetsende gebeurtenissen vastleggen op papier
Met slechts één blad vol zinnen, die ik hiervoor alleen in mijn hoofd hoorde
Maar ditzelfde verwoorden naar dierbaren toe
Zonder het te verstoppen in een gedicht
Gewoon rechtuit zeggen wat ik voel zodat ik de druk verlicht
Dat kan mijn hoofd gewoonweg niet
Soms wil ik het wel, zeggen wat me dwars zit
Maar als het mij kwetst dan deel ik het niet
Dan laat ik het aan niemand zien, al is er veel verdriet
Verstop liever al het gevoel
en doe me voor als iemand met veel strijdkracht
maar zodra je wilt weten wat ik echt bedoel
schuif ik alle emoties opzij met een kille lach
ik weet dat ik een vangnet heb
in de vorm van sociale steun
ik ben niet alleen of achtergelaten
ik ben niet door mijn familie verlaten
maar toch kan ik niet spreken over pijn
omdat ik nooit zwakte wil laten zien
doe alsof niets mij kan deren, speel een ijskoningin
Maar mijn zwakte ligt nu juist…..
In het niet kunnen toegeven van gekwetst zijn