Je bent anders dan ik had gedacht
Totaal anders dan ik van je had verwacht
Maar ik had ook niet zien aankomen
Dat ik zoveel meer zou toe laten
Je haalde me naar beneden om zelf lollig over te komen
En ik lachte als een boer met kiespijn mee
Ik, die altijd een sterke eigen mening heeft
Ik , die om ruzie met anderen vanwege een andere mening niets geeft
Ik, die altijd het hardste roept wat ze vindt
Ik, die haar hart op de tong draagt
Ik, iemand waarvan ik dacht dat ik haar echt kende
Heeft zichzelf tot onder jou verlaagd
Ik hield mijn mond
Omdat ik wist dat je met een gemene opmerking zou reageren
ik liet jou doen terwijl ik er niet achter stond
ik, die zich normaal gesproken door helemaal niemand ongestraft laat deren
waarom stond ik dat toe terwijl mijn 16 jarige zusje de waarheid ziet
hoe kon ik dat laten gebeuren
dat past toch niet bij mijn karakter
Liefde maakt blind maar dat was het niet
Want zo’n verliefd gevoel was er niet
Ik ben nooit hotel de botel van een man
Drijf nooit op roze wolken door de wereld
Maar waarom zag ik dan iets door de vingers, wat eigenlijk helemaal niet kan?
Toen het over was, toen het me echt teveel was geworden
Toen zag ik pas hoe je echt tegen me had gedaan
Hoe je je van begin af aan had voorgedaan
Als een gentleman maar niets bleek minder waar
Pas nu ik alles zo achter elkaar op papier verwerk
Voel ik de woede door mijn aderen stromen
Pas nu ik voel hoeveel ik heb toegestaan
Maar waarom liet ik dat toe?, komt er direct achteraan.
Ik ben teleurgesteld
En niet eens zozeer in jou
Maar vooral in mezelf
Dat ik mijn eigen mening niet duidelijker heb gemeld
Dat ik mijn mond hield omdat ik geen zin in een rotopmerking had
Dat ik je dingen liet zeggen die me pijn deden
Dat ik dacht dat het probleem in mijn moeilijke karakter zat
Dat ik je niet direct als de pest heb gemeden
Dat ik toestond dat jij alles verdraaide
Zodat ik ineens als een slecht mens terecht stond
Dat ik je niet heb buiten gesmeten
Maar nee, ik hield voor jou mijn mond
Teleurgesteld in mijn eigen zwakte
Het was er één waarvan ik niet wist dat ik die bezat
Had nooit van mezelf gedacht dat ik iemand over me heen zou laten lopen
Maar nu is het over want uiteindelijk was ik je toch echt meer dan zat
Hopelijk trek ik leer uit deze gebeurtenis
En laat ik niemand te ver gaan
Nu je achter mijn rug om over mij praat weet ik dat ik er goed aan heb gedaan
En weet ik ook meteen waarom ik jou als persoon om me heen niet mis
Heb mijn vrijheid terug en word door niemand naar beneden gehaald
En mocht er iemand langskomen die dat toch probeert
Dan herdenk ik jou als “vriend”
En zorg dat ik snel weer iemand anders vindt.