Lange tijd heb ik gehoopt
dat ana weg zou gaan,
mij eindelijk zou verlaten.
Nu weet ik zeker
dat het niet (zomaar) zal gebeuren.
Ik zal eerst keihard moeten vechten
weigeren te luisteren
naar haar mooie beloftes
en eens kijken naar alles
wat ze me al heeft afgepakt:
vrienden, school, sport, plezier,...
en uiteindelijk zelfs een deel van mijn leven.
Ik ben het nu zat!
Wil niet meer gehoorzamen aan haar stem
hoe hoopvol ze ook mag klinken.
Ik wil stoppen met OVERleven
en wil een nieuwe start maken.
De stap richting vrijheid.
Ik wil voor het eerst sinds lange tijd
weer leren om te LEVEN!!!