Zonder transport staat alles stil
In je jeugd ging je vroeg uit de veren
Snel ff douchen en dan in de kleren
Om ieder te voorzien in een dorp of een stad
Van de editie van een landelijk ochtendblad.
De pallets waarmee het vervoer wordt versimpeld
Zorgden daarna voor je voor het nodige geld
En aan dat muurtje ergerden we ons allemaal
En met zo'n vrachtwagen ligt ie zo horizontaal.
Toch bleek ook het verikale je aan te trekken
En een carriere in de lift is niet van de gekken
En het doet een mens bepaalt geen verdriet
Als je op Schiphol van een pilotenuitzicht geniet.
Daarna het vervoer van hoge heren
Eindelijk een Mercedes en nette kleren
En mocht u de ritprijs niet willen betalen
Dan kunt bij de baas uw polshorloge halen.
Heb ik het al gehad over waterwegen
Voor rondvaartboten was je een ware zegen
In het amsterdamse wordt er nòg druk gewaad
En alle vissen zijn weer zuiver op de graat.
En nu kom je overal langs 's lands heerenwegen
Het autotransport van de Autotaxi tegen
Een auto er op en ook weer eraf
Transporteren is voor jou geen straf.
Verandert is, zo op het eerste gezicht, niet voor wie je werkt
En gelukkig weet je je van thuis uit wel gesterkt
Hopelijk gaat het voor je vanaf nu op rollen
En kun je nog wat vaker lollen
Waar Abraham de mosterd haalde wist je al lang
Maar nu heeft toch de 50 je in de tang
We wensen je minder troubels, gezondheid en geluk
Kortom alle goeds, dat scheelt een stuk.