Ik heb een nieuwe veter in mijn schoen
voor de andere schoen kon ik geen nieuwe betalen
Maar ik weet niet wat ik nou moet doen
want ik wil zo graag een tweede halen
Ik heb een nieuwe knoop op mijn jas
Ik kon helaas maar één knoop kopen
Ik kocht namelijk ook nog een das
Dus had ik geen geld meer voor meer knopen
Ik ben bang en ik voel me eenzaam en alleen
De duisternis sluit mijn ogen
Ik praatte laatst zelfs met een steen
maar hij heeft tegen me gelogen
Ook mijn schoenen en jas vertrouw ik niet meer
Oh wat doet het me veel verdriet
Ik word bedrogen, keer op keer
En een tweede veter en meerdere knopen heb ik niet