Pssst
niet doorvertellen
aan
mijn therapeut
[ze zal me een strafpunt geven]
ben in mijn tuintje
bezig geweest
stenen verlegd en vraag niet hoe
en onkruid een lesje gegeven
het tuinstel lekker afgesopt
en kussens ook erin
ik kan het niet helpen
het moest gewoon
en echt ik had veel zin
maar oh
wat was ik verkreukeld
en in mijn rug
daar onderin
pijn en allemaal steken
nu "spring" ik straks
op mijne fiets
om 't tuincentrum in te duiken
want zeg nou zelf
een tuin is geen tuin
als je alleen een boom ziet
en meerdere struiken
bloemen, ik wil bloemen zien
rode en blauwe viooltjes
een plantje hier een plantje daar
maar verse aarde
hoe krijg ik dat voor elkaar
misschien bezorgen
dan is mijn tuintje
kant en klaar
en kan ik als een poes
gaan zitten spinnen
Jannie