Scheermessen slijpen kelen scherp
Zowel van binnen als van buiten
Porieën schreeuwen ¨hard als staal!¨
Brandbaar blus je hun taal
De doek veegt overtollig weg
Spoeling werkt vanuit het midden
Druppels lopen langs de keel
Tot ze op een haartje stuiten
Machines lopen in dienst
Ze schrijven volle, rode lopers
Vilstiften kijken uit hun doppen
Stemmen in met staren
Snijdend stapt de meester op
En vraagt de kapper om zijn haren
¨U heeft er nog één tegoed¨
Schuim vormt op de mondhoeken
Rood aangelopen snijdt hij te diep
De uitgegraven haar dwarrelt
Het jeukt de meester een tinteling vrij
Al tijdens het alcohol zoeken
De slok brandt de keel
Zowel van binnen als van buiten
De grond wankelt onder de voeten
Muren waar eerst tapijt lag
De machine en zijn meester vliegen weg
De navelstreng buigt gehoorzaam mee
De muur ziet weer rood
Waar het eerst reliëf zag