Collega’s halen
Zo heeft de werkgever het nooit gewild
is wederom een afdeling verstild
wordt de baas de keus van
gedwongen ontslagen ontnomen
heeft de dood
collega nummer vier genomen.
Stond hij bij nummer drie nog in de kerk
hij ligt onder de volgende zerk
zijn leven was belachelijk kort
pensioen in nog geen twintig jaar in zicht
welk gerecht is het dat
hierover gericht.
Dit is meer dan alleen maar balen
heb de drang verhaal te willen halen
stuur die vent met die zeis naar het schavot
en met een enkeltje naar zijn eigen god
wil ik de reis ook nog wel betalen
het is genoeg geweest collega’s te halen.
Indy Toma