Opgedragen aan Jasmijn Umbelliferae Dahlia Iris Tulipe Hyacint
J ij bent de bloem langs de graskant van mijn levenspad
u niek in haar soort die vergeet-mij-nietjes nooit vergat
d oorheen rotsachtige ondergronden ben je opgegroeid
i ntussen is haar fleurige bloemenkelk volledig opengebloeid
t reurwilgen verbloemt ze spontaan tot zonnebloem
h ommels verleiden haar nectar met rustgevend gezoemmmm