Waar blijft die ouderwetse zomer
waar zo vaak over wordt gepraat
met z’n drukte op terrasjes
en z’n ijscokar op straat
met z’n koele glazen ranja
ijskoud water uit de kraan?
Is ’t met zo’n warme zomer
nu dan voorgoed gedaan?
Waar blijft die ouderwetse zomer
waarbij men in het zwembad duikt
wandelend langs ’t koele water
geen verkoudheid die ons fnuikt
overal de koeien in de weiden
geur van vers gemaaid gras
vrolijke meisjes in bikini
lekker spetterend in een plas.
Waar blijft die ouderwetse zomer
waar men dikwijls nog over praat
in een hempie of in je blootje
lekker banjeren over straat.
Ach, wat is ‘t nou een zootje
je loopt met een blauwe neus
en je doet jezelf de das om
want je hebt geen andere keus.
Waar blijft die ouderwetse zomer
waar men nog zo dikwijls over praat
met z’n drukte op terrasjes
en de ijscoman op straat
met z’n koele glazen bier
en z’n wijnkoelers op maat?
Ach, ’t is wat minder warm
maar ’t gaat toch zo ’t gaat!
Wijze: Waar blijft die ouderwetse winter van Gerard Kocks