Lieve mam,
Je bent en blijft een prachtig mens
en dat menen wij intens
alleen besef je het zelf niet meer
en dat bemerken wij keer op keer
dat je moeite hebt met denken
en dat je anderen zult krenken
met al je bitsheid die je uit
het interesseert je echt geen fluit
Maar je kunt er zelf niets aan doen
want in het afgelopen winterseizoen
ben jij gaan dementeren
en de tijd zal het leren
hoe lang dit nog zal voortduren
het kunnen dagen zijn, maar ook uren
Je was altijd een keurige en statige dame
dat zal iedereen kunnen beamen
Maar opeens was het met jou gedaan
en kon je niet meer op eigen benen staan.
Je verstand liet je in de steek
en je verandere binnen een week
van heel pienter en charmant
in een hulpeloos iemand.
Wiw had dat ooit gedacht
dat dit zoveel leed met zich bracht
Lichaamlijk ben je nog steeds oke
en daar doen we het dan ook mee
We blijven komen iedere keer
en dan zien we toch steeds weer
dat je gelukkig bent als een klein kind
em dat je het nog steeds leuk vindt.
Je verblijdt ons dan met een gulle lacht
en zegt ons toch vrolijk goedendag.
Herkennen is er niet meer bij
maar toch zijn we nog heel blij
dat we je nog steeds mogen begroeten
het had alleen anders gemoeten,
Dag lieve schat , tot morgen
dan zullen we weer heerlijk voor je zorgen.
We zijn toch blij dat je nog in ons midden bent,
ondanks dat je ons niet meer herkent.