Als baby was je kogelrond
maar toch niet helemaal gezond
je moest heel vaak naar adem happen
en wij konden het af en toe niet snappen
dat jij zo lag te hijgen
om een beetje lucht te krijgen
Je kreeg spuitjes iedere dag
omdat je steeds zo blauw zag
het was griezelig om te zien
en ook angstig bovendien
Gelukkig ging het na een poosje goed
dat gaf de burger moed
Maar in het laatste jaar van de Havo
ging het maar zozo
Vermoedlijk door het komende examen
dat konden ook de docenten beamen
kwam de benauwdheid weer opzetten
en men moest er op letten
dat je genoeg adem kreeg
want je raakte nagenoeg leeg.
Je kwam in het ziekenhuis terecht
en daar werd toen gezegd
dat je op tijd was binnengekomen
en gingen de artsen erover bomen
Je kwam terecht aan het infuus
je was gewoon even confuus
ook kreeg je zuurstof toegediend
daar was je echt niet zo van gediend.
Maar na 3 weken was je opgelapt
en weer helemaal opgeknapt
Je examen is grandioos verlopen
dat hadden we na die ellende niet meer durven hopen
Nu ben je gelukkig weer genezen
en je mag er nu best wezen
Asthma is een vervelende kwaal
dat weten wij intussen allemaal
Het gaat nu prima, je mag niet klagen
geniet nu maar van alle dagen,