Soms lijkt het paradijs bereikbaar
maar als je het probeert te pakken
-aan te raken-
verdwijnt het
in het niets
Als je lichaam leeg voelt,
niets lijkt het nog waard
om voor te leven
-te vechten-
om door te gaan
Zelfs als het pardijs ver weg lijkt,
Als er geen zon op je gezicht valt
om je te kalmeren
-verlossen-
van kwetsbaarheid
Bedenk dan
Dat er altijd meer bloemen in het veld staan.
Zij hebben geen zon nodig om te geuren,
en geen paradijs om te bestaan.
Ester Schotten, mei '10