Dit is het touwtrekken van gedachten
van gevoelens die voorrang vragen
en hier is mijn hand die los laat
en vast pakt, loslaat en vastpakt,
terug komt en verder gaat.
Dit is het duizelen in rondjes draaien
overeind blijven staan en liggen gaan,
en iedere gedachte die verdwijnt
ieder gevoel dat oud is en vertrekt
zorgt dat de vorige weer verschijnt.
Dit is het kloppen van mijn hart
veel te snel en onregelmatig verward,
stapel stenen in mijn buik
van ieder gevoel dat ik niet ken,
van iedere gedachte die ik niet ben.