Als ik het kon..
Als ik het kon zou ik je kopen om je een fijn leven te geven,
vroeger was je een vriendelijk en lief dier.
Nu ben je gefrustreerd en eenzaam.
Je mocht vroeger ook naar buiten, genieten van de zon.
Nu sta je alleen nog maar op stal en ben je niet meer
vriendelijk.
Je draait je om als je in de stal staat omdat je geen zin
meer hebt om eruit te komen.
Je probeert zelfs te vluchten en naar buiten te rennen,
naar de wei, om lekker te genieten van de buitenlucht.
Maar helaas, jij moet alleen maar elke dag lopen met
allerlei kinderen op jou rug, die je in je buik schoppen
omdat je geen kracht meer hebt om het elke dag op
te brengen.
Waar is die vriendelijke pony gebleven die jij vroeger was?
Ik zou het zo graag anders voor jou zien want jij verdient dat.
Je bent nu 15 jaar, het is tijd voor jou om lekker te gaan genieten.
Als ik het kon zou ik je dit leven geven en jij zou weer vriendelijk
zijn omdat je een leven krijgt zoals het hoort, als een echte pony,
lekker buiten met je vriendjes op de wei!
Als ik het toch kon....