Pff..ouders je wordt er soms zo moe van.
Ik zal niet klagen dat me ouders slecht zijn,
of dat ik het zo slecht heb thuis,
want dat is zeker niet het geval.
maar ik word zo vast gehouden,
ik ben bijna 18 en nog steeds mag ik ’s avonds niet ff naar buiten.
Zeggen ze eerst;
het zou leuk zijn als je hier wat meer vrienden maakt.
Heb ik een groep ontmoet,
vragen ze of ik mee wil naar buiten.
mag ik niet
daar snap ik dus echt niets van.
en dit is maar zo’n klein voorbeeld, van de zoveel
ik wil gewoon me eigen weg gaan,
en niet steeds van die ouders die me zo vast houden.
Ik zal heus niet met één of andere engerd mee gaan,
maarja, me zusje van 13 mag onderhand nog meer dan ik.
ik word gek,
maarja ik moet het nog maar volhouden.
totdat ik eindelijk me eigen plekje heb.
©AJV