Nors en ontevreden op gestaan
trekt alles in het negatieve
ergeren zich overal aan
aan goedgelovigheid als ’t naïeve
dan weer dat de mollen graven
in tuin of in gazon
kraaien die stelen als raven
en vooral dat de dag te vroeg begon.
Buurman startte veel te luid z’n motor
die buurmeid ziet er ook niet uit
buurhond blaft ‘s morgens horror
en die kat gooi ik er ook nog uit
mooi dat de wind weer tegen is
op de fiets krijg ik ’t in m’n kuiten
geen kuiltje op de weg dat ik mis.