Hij dronk zijn laatste glas wisky
in een teug leeg
begon zijn laatste val, wist niet
wat hij nog moest, of waarheen
de krant van vanmorgen
nog op tafel, waar hij las
hij maakte zich geen zorgen
over wat er morgen gebeuren zal
hij stak een sigaret op
nam diepe, lange halen
de rook cirkelde stil en hij vond
dat hij de keuze nu moest maken
hij stond op, liep naar de deur
om die strak te vergrendelen
en het was bijna gebeurt
het slot van dit leven dat hij
niet kon handelen
hij doofde de lichten
pakte zijn revolver
liet voor de zekerheid een schot klinken
en het eind was begonnen
hij richtte de loper
langzaam tegen zijn slaap
Haalde trekker over
zakte ineen, en
het is nu echt te laat.