De klok
tijd te kort
zo druk, dit nog, dat nog
de klok tik in haar rug
tijd tekort
vijf voor...
tien over..
zij rekt de tijd
zij rekt de tijd
zo eindeloos
dat zomertijd
en
wintertijd
compleet zijn uitgerekt
de tijd
die zij dan overhoud
laat magere Hein
volkomen koud!