Mongooltje
Ik heb vandaag 'n kind gebaard
dat ging gelukkig vlot .
Ze heeft 'n chromosoom te veel
is slap en sloom ,'n beetje scheel,
het is 'n wezenloos geheel..en wij, de ouders zijn kapot .
De dokter is zojuist geweest
hij..is 'n knappe man .
De boodschap die hij brengen moest,
was niet zo 'n mooie, maar verroest
Hij maakt er,als ik even wacht..
'n gave dochter van .
Ik kreeg mijn dochtertje weer terug
't is prachtig opgelapt,
Haar wangen bol , haar ogen recht ,
haar oren zijn..dat moet gezegd ,
nu keurig netjes in model
Maar toch..vroeg ik mij stiekem af ,
Is dit mijn meisje wel ?
Straks is ze 'n volwassen vrouw
en heeft genoeg geleerd .
Ze ziet eruit als een van ons
maar toch..krijgt ze nogsteeds de bons
Haar lage stem verraadt haar soms...
en ik vraag mij vertwijfeld af ,
Wie deed het nu verkeerd ?