"Juf is ziek..."
"Ik ben even weg..."
Jouw onbedoelde lach bespeelt mijn blik
Een poging me troosten als ik schrik
verliest het van de ernst achter jouw woorden
Toch voel ik...het komt goed
Het masker van de rouw ontbeert de ogen
Jouw kracht heeft al jouw tranen weg gezogen
Een ziekte zou jou nooit kunnen vermoorden
"...en dan kom ik weer terug..."
Overmand door trots doe ik een wens
Oh God, laat dit geweldig lieve mens
weer terug komen...gewoon zoals ze was
En dan valt plots die stilte
In straffe tred heb jij de klas verlaten
Ik pak mijn pen omdat ik niet meer durf te praten
en ik schrijf je...sterkte schat...kusje Bas...