De zorg-super
Dag mevrouw ,dag meneer
wat zal het voor u zijn ?
Morgen is het prachtig weer
dus een wandeling lijkt fijn
U wil eerst even een warm bad
dan koopt u hier uw penning
Zonder geld wordt u niet nat
ach ,het is maar wat gewenning
Samen genieten in de koffiezaal
de hulp huurt u per half uur
Bij de kassa betaald u het allemaal
tja ,verzorging is nou eenmaal duur
Een extra boterham bij het ontbijt
want u voelt zich wat slapjes
Dan bent u slechts vier Euro kwijt
nee ,ik maak geen grapjes
U wil de directeur graag spreken
want u heeft kachelgeld te kort
Dan misschien een warme deken
tot hij terug is van de wintersport
Het toedienen van medicamenten
boven een maximum van drie per dag
Kost dan wel wat extra centen
maar wees maar blij dat het nog mag
Zo vergaat moderne zorgplicht
het laat nog zoveel te wensen
Oudjes nu zorgvuldig opgelicht
door incompetente mensen .....