Dood.
Twee keer twee letters.
D - O - O - D.
Heel simpel.
En toch,
toch zo moeilijk te vatten.
Leegte.
Rondom mij.
Rondom mij
leeft de wereld verder,
leeg.
Rondom mij
leeft de lege wereld verder,
vol van verdriet.
Vol van verdriet
is mijn hart.
Mijn verdrietig hart
laat zilte tranen
wenen over
mijn bleke huid.
Jouw bleke huid
doet me denken aan
de volle maan waar
we ooit naar keken.
De volle, bleke maan waar
wij ooit naar keken,
gekleed in zwart fluweel.
De volle, bleke maan,
gekleed in zwart fluweel,
die duizend sterren weende.
Elke ster, geweend door
menselijk verdriet.
Laat ook jij nu
mijn ster wezen.