bloeiende liefde
net als blakende bloemen
in de zinkende zon
verwarmt en gekoesterd door hun wortels
die diep in de bodem snijden
en weiden
de liefde aan de plant toe
tot op de oevers slijpt de liefde
langzaam
over het water
aan staat in voor de vluchtige veiligheid van het leven
streven
naar eenheid
blijheid
niet van deze tijd
het kletterende water doet de zoete liefde uitdunnen
daar
waar er al weer
nieuwe planten groeien kunnen