even
even een moment
wat aandacht voor een onderwerp
dat iedereen wel kent
loopt het
loopt alles wel goed af
of heb je slappe knieën soms
en voel je je wat laf
om mijn hoofd zoemt een bij, die kamikazepiloot
want hij steekt één keer en dan gaat hij dood
niet als mij, niet als mij, ik wil kans op kans
zodat 'k uiteindelijk zing in een vreugdedans:
"eind goed, al goed, eind goed
eind goed is al goed
eind goed al goed"
wolken
wolken hier en daar
de hunkering naar een zonnestraal
die twinkelt in je haar
als vogels
poepen op je pet
dan denk je wel eens bij jezelf:
"ik hoop dat ik het red"
en nu
verklaar ik u tot slot
dat 't wachten is op evenwicht
en vrede met het lot
weet je
weet je wat ik denk
't komt allemaal wel voor elkaar
ja, 't komt wel goed hoor, Henk