Ja, over stomme fouten gepraat
zei Jef op een avond vrij laat
Ik beklom op 't werk een vaste ladder langs de achterkant
een ladder die ik goed ken en 3x per dag op moet, want
Ik moet daar zien of de drukmeter niet in 't rood staat
om preventief te beletten, dat de boel ontploffen gaat.
Een ladder op langs de verkeerde kant wat gebeurt er dan?
vraagt curieuze Stan?
Wel, als je de ladder verkeerd opgaat
weet je niet wat je te wachten staat
Plots krijg je een klop
want je stoot je kop
Onder tegen het rooster aan
waar je anders bovenop gaat staan
Je ziet dan vele sterren staan
en denk je wat heb ik nu gedaan
Automatisch gaat je hand erover wrijven
en sta je op jezelf te kijven
Achter je woorden moet je niet zoeken
want voor je't weet sta je daar hoog te vloeken
In de roes van de plotse hoofdpijn.
denk je dan "Hoe kun je nu zo stom zijn?"
Een seconde onoplettend
en je stoot je zo ontzettend
Dat ik nu roep "stop!"
zet een helm op je kop.
Want ook al vraag je er niet om
vroeg of laat doe je ook zo iets stom