mijn bloementuin
mijn leven is een bloementuin met duizend mooie bloemen
met planten,struiken,bomen,te veel om op te noemen
ik raak ze metmijn handen aan en snuif de zoete geuren
leg ze in mijn geheugen vast, en blijf bij ieder wonder staan
ik streel ze zachtjes met mijn oog en zie de zachte kleuren
die rijg ik aan een gouden draad en vlecht daar van een regen boog
ik kus ze lieflijk aan mijn mond,de lichte groene blaadjes
de hartjes van de madelief vingerhoeds kruid in wit en bont
dewind ruisd zachtjes door mijn tuin, beroerd de toppen van de bomen
de zon strooid fonkeltjes van goud ,k geniet van deze zoete dromen
ik vlei me in het koele gras tuir door het blader dak naar boven
en vang dan al die vonkjes op als of ik zelf een bloempje was
mijn leven is een bloementuin, van onkruid is niets meer te speuren
nooit laat ik onkruid ooit meer toe ,nee nimmer zal dit nog gebeuren
ik voel me met de aarde een,laat alle leven door mij stromen
mijn hart klopt door de bodem heen ,k smelt samen met het gras en bomen
een tinteling jaagt door mijn bloed,het doet mijn ademhaling beven
,k ontvang een schat aan levensmoed en her begin op nieuw te leven.
het leven is een bloemen tuin dat is zo heerlijk om te weten
als je het een maal hebt onddekt, zul je het nimmer meer vergeten.