Uit de aarde
losgerukt
wortels
- ooit de oorsprong -
van wat leven was
door de storm
meegevoerd
ver buiten
bekend terrein
op zoek naar
vertrouwd
is
dit verlangen
net het wapen
voor al wat niet
de toekomst is
gericht
in richting
vijand - zijn
is windstilte
al waar men naar
smacht.