Ik weet dat je liever op de achtergrond staat..
Maar als ik een schat vind
Haal ik het ook naar voren
Om te laten zien hoe prachtig het is..
Als iets stuk gaat,
Dan zet ik het met alle liefde weer in elkaar.
Zonder littekens.
Imperfect gelijmd.
Haar uitstraling zo zuiver als edelsteen.
Zo koel als de maan,
Zo jong als de lente
Waar is het kleine meisje heen gegaan?
Ik zoek steeds naar de sleutel
Van mijn eeuwige verdriet,
Ik lach en acteer vaak.
Mensen zien het verschil toch niet.
Wie ben ik echt?
Wie was ik ooit?
Waar ben ik gebleven?
Ik raad het vast nooit.
Een doolhof vanbinnen chaos en meer,
Kon ik mezelf maar herwinnen
Want alles doet dubbel zoveel zeer.
Er zijn dagen geweest
Vol met tranen, depressies en pijn,.
Geen honger, geen slaap, geen energie
Alleen maar in perfectie-land willen zijn.
Ik ken het leven,
Ik heb al zoveel verloren
Zelfs mijn eigen verleden,
En ik weet niet hoe ik ooit verder moet
Zowel in de toekomst als het heden.
Mijn vader is er nooit geweest.
Ik heb het nooit begrepen,
Mijn moeder was ooit het beste wat ik had,
In een andere tijd in mijn leven.
Zoveel rijkdommen die ik als kind bezat.
Weg opgeslokt, door de tijdreizende toekomst.
En nu klim ik voor de zoveelste keer
Weer die klote berg op.
Maar ik wil eigenlijk niet slagen.
Ik wil rust.
Eeuwige rust.
Ik wil vliegen.
En enkel dromen.
Weg van de tijd.
Het leven en dit bedrog.
Maar ik kán niet.
Gevangen in een web.
Die dít meisje ooit heeft gesponnen.
In een tijd die ik me niet herinneren kan.
Ik werd wakker in dit lichaam.
Met slechts een aantal vage herinneringen.
En zoveel krassen zaten er in dit hart,
Helemaal kapot bijna zwart verbrand.
Ik heb nog nooit iemand zozeer willen bijstaan.
Ik kan het niet helpen.
Het is slechts mijn lot.
Jou bescherm engel te zijn.
Want in jou herken ik delen.
Die ik helen wil,
Alleen ben ik zo bang je te kwetsen
Je ogen staan al zo kil.
Je weet dat ik er ben.
Ik voel je angst.
Een ongeschreven gevoel,
Het knaagt diep van binnen
Hetgeen waar ik op doel.
Ik wil je zó graag helpen,
Maar ik ben bang dat je het niet ziet
Ik wil een échte lach,
Eentje zonder je verdriet.