Ieder van ons
maakt héél wat mee
in zijn leven
Het is het kruis dat we dragen
Allen hebben we een verschillend verleden
allemaal hebben we een ander kruis
dat we met ons meedragen …
Voor de één weegt zijn kruis
meer dan voor de ander
maar aan een kruis
daaraan zitten we verbonden
Maar het is jou keuze
of je vecht om los te komen
of als je je gewoon
laat sterven …
Durven vragen om hulp
om het kruis wat minder zwaar te maken
is iets wat je moet kunnen
Want het zware kruis
zal niemand je kunnen afnemen
als je niet durft vragen
aan anderen om hem dragelijk te maken
Laat het toe
dat het kruis dat je draagt
door anderen wordt verlicht
zo word je er niet van, zo moe
zo krijgt het kruis
wat minder gewicht
*21 juli 2010*
(graag reacties op het gedicht zelf :) )