Puberteit.
Een meisje, in een nieuwe wereld.
Paniek ontstaat, waar zal ze heengaan?
Welke kant zal ze kiezen?
Nog zo onzeker, maar toch al moeten kiezen.
De keuze die ze nu maakt is van groot belang.
Huilend naar het verleden,
vragend naar de toekomst
zachte herinneringen koesteren het huilen,
verhalen en ervaringen bevredigen haar vragen.
Het gemis naar vroeger, zo moeilijk te verstoppen.
Waarom deze weg, en niet de andere.
Kies ik de weg van vrijheid of de weg van zekerheid?
Het overwegen van voor- en nadelen.
Dan uiteindelijk de verscheurende keuze,
die de fase van de kindertijd overschreidt.
Verdriet en pijn,
woedeuitbarstingen en stemmingswisselingen,
zoekend naar het andere geslacht.
Wat heb ik gedaan? wie zal ik worden?
Wie wil ik worden en hoe ervaren anderen me nu?
Na een paar jaren..
Blij dat ze weet waar ze staat,
en deel uitmaakt van de maatschappij,
herinneringen ophalen en een stil verlangen
naar toen de wereld nog nieuw was.