Moet je je schuldig blijven voelen?
Voor iets van zoveel jaren geleden?
Lig je steeds maar te woelen?
Heb je niet genoeg aan honderd gebeden?
Ik zeg je maar één ding,
probeer het te vergeten,
doe alsof je zingt,
en voel je niet gebeten.
Dan is iedereen gelukkig voor jou,
en ben je zo fier als een pauw.
*30 maart 2005*
(niet mijn beste gedicht: maar geschreven op het emense schuldgevoel dat ik met mij meedroeg ...)