Waarom heb Jij mij verlaten?
Waarom ben jij jij en niet die ander van wie ik niet hield...
Oh tedere liefde, wispelturige waanzin
je leidt tot tragische liefde...
Is dit het einde? Is dit waar wij eindigen?
Is dit waar wij;
jij en ik vormen;
elk appart gaan leven;
gescheiden onze weg gaan..?
jij zal nooit meer honger hebben
want ik zal je altijd blijven voeden
‘tis niet die van voedsel;
want die blijft in overschot
maar tis die van liefde
m’n warmte aanvaart jij niet
noch mijn genegenheid of
mijn verdriet
blijkt niet te zijn wat gij ziet
dat ik daarom spreid
mijn vleugels van verdriet
en vlieg tot heel diep
in de put.